Tiraspolul nu este pregătit să-și discute statutul în cadrul R. Moldova

Autorităţile autoproclamatei rmn nu sunt pregătite pentru negocieri cu privire la reglementarea politică a conflictului transnistrean, care sunt aşteptate la Chișinău. 

Tiraspol_Transnistria

Tiraspol. Foto: rearviewmirror.tv

Despre aceasta a declarat ieri liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, la întrunirea cu deputaţi ai aşa-numitului soviet suprem al regiunii, transmite Moldpres cu referire la surse electronice.

„La ora actuală nu putem lansa aşa-zisul al treilea coş, vorbind despre o anumită reglementare politică. Nimeni nu este gata pentru aceasta”, a declarat Krasnoselski. El a subliniat şi faptul că „la Chişinău lipseşte o poziţie unitară privind reglementarea problemei transnistrene”.

Totodată, Krasnoselski a atenţionat asupra unor legi adoptate de Parlamentul R. Moldova care, în opinia sa, împiedică negocierile. Liderul autoproclamatei rmn a amintit şi despre referendumul din 2006, desfăşurat de Tiraspol, care a determinat independenţa faţă de Chişinău şi apropierea de Rusia. „Nu am dreptul să vorbesc astăzi despre un oarecare statut politic în cadrul R. Moldova, fie că este vorba de un statut special, fie că se are în vedere o federaţie. Dacă poporul se va pronunţa altfel sau va fi schimbată legea, atunci da”, a menţionat aşa-numitul preşedinte al autoproclamatei rmn.

Potrivit acestuia, Tiraspolul este gata să discute lichidarea barierelor în sectoarele legate de comunicaţii, transport, sistem bancar, să soluţioneze alte chestiuni de ordin social-economic, care ar fi în stare să îmbunătăţească viaţa oamenilor simpli.

Următoarea reuniune în formatul de negocieri „5+2” va avea loc în perioada 29-30 de mai curent, la Roma, Italia.

Reclame


Categorii:Transnistria

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.