Putin îi urează „sănătate” lui Serghei Skripal, după ieșirea din spital

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a urat „sănătate” fostului spion rus Serghei Skripal, care a fost externat vineri dintr-un spital din Salisbury (sud-vestul Angliei), unde a primit îngrijiri timp de mai multe săptămâni, după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic, relatează AFP şi Reuters.

Vladimir Putin

Vladimir Putin. Foto: Sputnik / Sergey Guneev

„Am auzit din mass-media că a ieşit din spital. Să-i dea Dumnezeu sănătate!”, a exclamat Putin în cadrul unei conferinţe de presă comune cu cancelarul german Angela Merkel, aflată într-o vizită la Soci, în sud-vestul Rusiei.

„Dacă ar fi fost utilizat un agent toxic militar, această persoană ar fi murit pe loc. Din fericire, el s-a vindecat, a ieşit din spital şi sper că va rămâne în viaţă, sănătos şi în siguranţă”, a adăugat preşedintele rus, citat de Agerpres.

Otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia a provocat o gravă criză diplomatică între Londra, sprijinită de aliaţii săi occidentali, şi Moscova, acuzată că ar fi responsabilă de atacul survenit la începutul lunii martie, chiar dacă a negat cu fermitate orice implicare.

Această criză a condus la cel mai important val de expulzări din istorie a unor diplomaţi de ambele părţi între Rusia şi Occident.

„Am propus în repetate rânduri partenerilor noştri britanici să le oferim orice ajutor necesar în cadrul anchetei. Nu există momentan nicio reacţie. Propunerea noastră rămâne deschisă”, a declarat Putin.

Serghei Skripal, 66 de ani, şi fiica sa, Iulia, au fost găsiţi în stare inconştientă la 4 martie pe o bancă în Salisbury, unde trăieşte fostul spion rus, care a ajuns în Marea Britanie după un schimb de agenţi efectuat între SUA şi Rusia. Poliţia britanică apreciază că cei doi au intrat în contact cu otrava la domiciliul lui Serghei, unde fiica sa a venit să-l viziteze din Rusia. În total, nouă locuri, între care trei situate în centrul oraşului, au fost decontaminate. Iulia a fost externată la 10 aprilie, conform presei britanice.

Reclame


Categorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.