Fostul primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, spune că a votat pentru o relație corectă a primarului cu alegătorii săi. Acesta s-a referit la faptul că primarul trebuie să fie ales de către oameni, nu să fie numit contrar voințe lor, transmite IPN.

Dorin Chirtoaca

Dorin Chirtoacă. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

„Zece ani m-au ales în funcția de primar, nu era corect să las pe alții să ocupe abuziv Primăria și să ignore alegătorii. De aceea, am ajuns la aceste alegeri – pentru a pune capăt uzurpării care are loc în Primărie de un an de zile și pentru ca locuitorii să spună pe cine vor ei primar”, a spus Dorin Chirtoacă.

Până la 08.00, peste cinci mii de oameni au venit la urnele de vot în municipiul Chișinău. Ei au de ales între 11 candidați. Pentru ca alegerile sa fie validate, la urnele de vot trebuie să se prezinte cel puțin o pătrime din electorat. Câștigă alegerile candidatul care obține mai mult de jumătate din voturi. Dacă nimeni nu întrunește numărul necesar, va fi organizat turul doi de scrutin, peste două săptămâni, în care trec primii doi candidați cu cele mai multe voturi. În cazul în care alegerile sunt declarate nevalabile sau nule, peste două săptămâni se organizează alegeri repetate, cu aceleași liste electorale și cu aceiași candidați.

Reclame