Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, vineri, că centrul economic al Europei se va muta treptat spre Est, adăugând că Ungaria şi ţările din Europa Centrală sunt viitorul Europei, din moment ce acestea sunt regiunile cu cea mai rapidă dezvoltare din UE, relatează agenţia MTI.

viktor-orban

Viktor Orban. Foto: specialarad.ro

„În 1990, Europa a fost viitorul nostru. Astăzi noi suntem viitorul Europei”, a declarat Viktor Orban, în cadrul unui discurs susţinut în Parlamentul de la Budapesta.

Prim-ministrul Ungariei a subliniat că Ungaria şi ţările din Europa Centrală sunt regiunile cu cea mai rapidă dezvoltare în Uniunea Europeană.

De asemenea, Orban a promis că Guvernul pe care îl conduce va demara proiecte noi.

„Trebuie demarate proiecte noi, întrucât, în privinţa obiectivelor, ne aflăm abia la jumătatea drumului. În spatele muncii depuse de precedentele două guverne se află transformări profunde, lupte serioase şi o muncă grea, dar în lume a început o nouă eră technologică, ceea ce necesită un spirit de inovare mai curajos. Componenţa noului guvern trebuie adaptată la aceste noi provocări”, a adăugat premierul Ungariei.

Orban a mai precizat că Ungaria se va confrunta cu ameninţări de securitate şi spirituale.

„Europa va fi ameninţată ani de zile de migraţia în masă, din acest motiv, este nevoie de consolidarea capacităţilor de apărare, de protecţia strictă a frontierelor şi de tratarea cu calm a riscurilor de securitate”, a explicat Orban.

Mediafax

Reclame