Circa 1800 de detectoare de fum au fost instalate în casele mai multor familii

Circa 1800 de detectoare de fum au fost instalate în casele mai multor familii de către angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI.

Detector de fum

Foto: casa.acasa.ro

Acțiunile au avut loc în cadrul campaniei naționale „O casă protejată, o viață salvată”. În total, aproape 1617 de familii din raioanele Ungheni, Cantemir, Leova, Anenii Noi, Criuleni, Edineț, Florești, Basarabeasca și municipiul Chișinău au beneficiat de instalații de detectare a gazului toxic.

Solicitat de Moldpres, ofiţerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, a specificat că majoritatea detectoarelor au fost montate în locuinţele oamenilor în etate, familiilor cu mulți copii, dar și a persoanelor țintuite la pat.

„O dată cu declanșarea alarmei, oamenii trebuie să iasă din locuință și să alerteze serviciile de urgență. Campania are drept scop prevenirea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon, care se pot produce în casele oamenilor de la surse de aprindere sau încălzire”, a spus Pușcașu.

Potrivit datelor statistice prezentate de IGSU, de la începutul anului, în Republica Moldova au avut loc 40 de cazuri de intoxicare cu fum, în urma cărora au avut de suferit 55 de persoane, inclusiv 24 de copii. Din numărul total de intoxicații, 13 s-au soldat cu decesul a 18 persoane, inclusiv patru copii.

Campania națională „O casă protejată, o viață salvată” va continua și în următoarea perioada, iar mai multe familii din raioanele Căușeni, Râșcani și Sângerei vor beneficia de detectoare de fum.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.