Un scriitor a lansat la Chișinău lansat nouă volume din creația sa

Nouă volume de Traian Vasilacău (Traianus) au fost lansate ieri la Biblioteca Națională.

Traianus

Foto: moldpres.md

În alocuțiunea sa, academicianul Mihai Cimpoi, moderatorul manifestării, a menționat că această lansare este un eveniment deosebit. „Traianus și-a adunat întreaga creație în aceste volume. El scrie cu ușurință și are sensibilitate patriotică”, a subliniat academicianul Mihai Cimpoi.

Potrivit scriitorului Dragoș Vicol, „poeziile lui Traianus se transformă meteoric în rugăciuni”. La rândul său, profesorul Adrian Ghicov a afirmat că „aceste nouă tomuri, harul, truda și jertfa de creație de până acum, construiesc profilul unei individualități creatoare complexe”.

În cadrul evenimentului au evoluat Capela Corală „Moldova” a Instituției Publice Naționale Compania „Teleradio-Moldova”, dirijată de Gabriela Tocari, cântăreața Victoria Lungu, studenți și elevi de la diverse instituții de învățământ.

Volumele conțin 5400 pagini – tot ce a scris și a editat autorul până în 2016. Volumele 1-7 conțin poezii, eseuri, aforisme, traduceri, poezii pentru copii, pamflete, texte pentru cântece etc. În volumul 8 sunt incluse creații inedite, nepublicate. Volumul 9 conține 824 pagini de cronici, recenzii, aprecieri, referințe, poezii dedicate autorului, șarje și crochiuri semnate de artiști plastici români de pe toate continentele. Proiectul a fost derulat în anul 2011 de către Editura „Grafema Libris” din Chișinău. Copertă și concepție grafică – Alexandru Bostan.

În 2016, Traian Vasilcău (Traianus) a fost distins cu Premiul Național.

MoldpresCategorii:Cultură

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.