Ghelici: Nu s-a născut acea persoană pe pământ care să mă poată speria

Fiodor Ghelici, ambasador și reprezentant permanent al Organizației Internaționale Interguvernamentale în R. Moldova, susține că poate fi ținta unui atentat. În opinia sa, acțiunile împotriva sa ar avea legătură cu activitatea pe care a desfășurat-o în calitate de președinte al Comisiei pentru Controlul Public pe lângă președintele R. Moldova.

Fiodor Ghelici

Fiodor Ghelici. Foto: publika.md

Într-o conferință de presă la IPN, Fiodor Ghelici a spus că a aflat că se pune la cale „lichidarea sa fizică”.  Activistul susține că de-a lungul timpului a luptat cu tot felul de ilegalități, motiv pentru care a fost intimidat de cei demascați.

„Vreau să le declar celor care încearcă să mă sperie și să-mi închidă gura: nu s-a născut acea persoană pe pământ care să mă poată speria sau să-mi pună călușul în gură! Să le fie clar acest lucru acelor nemernici care cred că oamenii pot fi speriați”, a spus Fiodor Ghelici.

Potrivit lui, anul trecut, când a fost desemnat conducător al Comisiei pentru Controlul Public pe lângă președinte, a încercat să întreprindă acțiuni care nu au fost pe placul multor persoane. Inclusiv a solicitat investigarea fraudei bancare. Ghelici a amintit și despre semnalarea unor nereguli în cadrul Comitetului Olimpic, în cadrul unor instituții medicale, a vorbit despre abuzurile comise de către reprezentanții Partidului Socialiștilor. Fiodor Ghelici spune că i s-a sugerat să renunțe la investigarea acestor probleme și abuzuri, iar într-un final șeful statului a dispus lichidarea comisiei.

Fiodor Ghelici a mai spus că, într-o emisiune TV, Igor Dodon i-ar fi adresat mai multe acuzații, pe care le califică ca fiind false. Activistul i-a cerut șefului statului să prezinte dovezi sau să-și prezinte scuzele. A mers și la Procuratură, dar a fost redirecționat la Poliție, de unde i s-a spus să se adreseze în instanța de judecată. În instanță, Fiodor Ghelici spune că a cerut tragerea la răspunderea a președintelui Dodon și să i se achite despăgubiri în valoare de un ban pentru prejudiciul moral adus.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.