Proiectul Arena Chișinău, criticat de un deputat PLDM și unul PSRM

Problemele reale cu care se confruntă R. Moldova fac ca proiectul Arena Chișinău să fie calificat drept unul pur populist și electoral. Declarația a fost făcută de deputatul liberal democrat Grigore Cobzac în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Arena Chisinau

Foto: mei.gov.md

Parlamentarul susține că legislativul a alocat 102 milioane de lei pentru acest proiect. Totodată, s-a renunțat la redistribuirea banilor din Fondul rutier din simplul motiv că nu ajung resursele financiare care se colectează la buget pentru proiectul anunțat de guvernare privind reparația drumurilor. „S-a renunțat la redirecționarea celor 200 de milioane de lei din Fondul rutier pentru Arena Chișinău. S-au găsit acum doar 102 milioane de lei și s-a votat pentru aceasta”, a declarat deputatul. Totodată, Grigore Cobzac spune că proiectul privind Arena Chișinău ridică foarte multe semne de întrebare. Problemele cu care noi ne confruntăm la moment ne fac să calificăm acest proiect ca unul pur populist și electoral”, a declarat liberal-democratul.

Deputatul socialist Grigore Novac susține că, pe de o parte, se reduc cheltuielile mai ales în sfera bugetară, iar, pe de altă , se alocă bani pentru un proiect atât de mare cum este Chișinău Arena. „La ziua de astăzi eu îmi pun întrebarea dacă este oportun și noi avem capacitatea și acoperirea financiară să facem față unei asemenea provocări financiare?”, spune Grigore Novac. Potrivit lui, există multe semne de întrebare legate de lotul de teren alocat și de proiect în sine. Totodată, deputatul nu poate nega necesitatea unui asemenea complex sportiv în Chișinău.

Expertul IDIS „Viitorul”, Veaceslav Ioniță, afirmă că dacă studiul de fezabilitate privind proiectul Arena Chișinău nu s-a făcut prin licitație publică aceasta este o problemă legată de sistemul de licitații publice.Categorii:Opinii

Etichete:, ,

4 răspunsuri

 1. e si normal, opozitia incearca in fel si chip sa-si faca PR criticand guvernarea, doar ca totul o sa li se duca peste cap cand Arena o sa fie constuita si o sa gazduiasca diferite evenimente pentru cetateni!

  Apreciază

 2. Cum adică a fost criticat de PSRM? Parcă alt de Năstase și Maia Sandu vorbesc despre un oarecare binom?

  Apreciază

 3. In permanenta au fost cei nemultumiti din simplu motiv ca ei insusi nu sunt in stare pentru a crea ceva, cit PLDM atit si PSRM in perioada ce au fost la guvernarea nu au adoptat nici un proiect de asa amploare. drept exemplu si proiectul 1200 km de drum pentru fiecare sat, tot a fost dur criticat in stagiu de planificare dar acum cind sunt rezultate, se victimizeaza drept motivare ca nu au fost finante si sustinere.

  Apreciază

 4. Câinii latră – caravana trece…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.