Trei tentative de trafic ilicit cu produse de tutungerie au fost prevenite pe parcursul zilei de ieri datorită câinilor specializați ai Serviciului Vamal. Intervenția acestora s-a soldat cu reținerea a 36.100 de țigarete, care erau tăinuite de la controlul vamal.

Tigari_contrabanda

Foto: customs.gov.md

Primele două cazuri au fost consemnate la postul vamal Cahul, unde vameșii, asistați de patrupezi au depistat, la intervale de doar patru ore diferență, 9 400 și respectiv, 24 900 de țigarete de diverse mărci, marcate cu timbru de acciz al RM.

Tot datorită implicării câinilor specializați ai Serviciului Vamal a fost descoperită și cea de-a treia tentativă de scoatere ilegală din țară a țigaretelor nedeclarate. Cazul a fost raportat de către vameșii de la Costești, care au depistat, în rezultatul demontării autoturismului indicat de patruped, 1 800 de țigarete.

Conform procedurii, loturile de țigarete au fost confiscate, iar autoturismele – indisponibilizate. Persoanele implicate riscă achitarea unor amenzi care pot ajunge până la 4500 lei.

Reclame