Năstase ia taurul de coarne, promițându-le pedagogilor marea și sarea

Candidatul PPDA la funcția de primar al capitalei, Andrei Năstase, promite că va majora fondul de salarii pentru cadrele didactice și managerii din învățământul preșcolar, primar și secundar cu 45 de milioane de lei, ajustat anual la rata inflației, începând cu anul 2019. În programul său electoral, candidatul PPDA fixează creșterea investițiilor capitale în sistemul educațional și alocarea lor în funcție de prioritățile stabilite.

Andrei Nastase

Andrei Năstase. Captură video: jurnaltv.md

Printre priorități, Andrei Năstase menționează deschiderea de noi grădinițe și grupe pentru asigurarea fiecărui copil cu un loc la grădiniță. Candidatul spune că va determina agenții economici care construiesc cartiere rezidențiale noi să investească alături de Primărie în infrastructura educațională și va facilita inclusiv deschiderea de grădinițe private.

Un alt obiectiv inclus în programul electoral este simplificarea în continuare a procesului de înscriere la grădinițe, cu eliminarea normelor discreționare care oferă spații pentru abuzuri din partea funcționarilor. De asemenea, candidatul PPDA promite instituirea unui minim de finanțare a educației din veniturile totale ale Primăriei, excluzând transferurile, de cel puțin 20%, începând cu bugetul pentru anul 2019.

Andrei Năstase susține că va lansa un program realist, dar ambițios de renovare a instituțiilor de învățământ și de dotare cu echipament modern a claselor, a terenurilor de sport etc. Un alt obiectiv menționat este asigurarea unui nivel de calitate comparabil pentru toate instituțiile de învățământ, în așa fel încât, indiferent de instituția unde își face studiile copilul, acesta să beneficieze de servicii similare.

Andrei Năstase mai menționează că urmează a fi întreprinse măsuri de creștere a reușitei școlare în școlile cu probleme, prin dotări suplimentare, creșterea motivației și retenția cadrelor didactice. De asemenea, urmează a fi consolidate capacitățile Direcției generale educație, tineret și sport în vederea realizării funcțiilor de bază ale acesteia, pentru a asigura accesul elevilor la educație de calitate și a rezolva problema abandonului școlar.

IPNCategorii:Politică

Etichete:, , , ,

3 răspunsuri

  1. Nastase sa ia alt ceva de coarne, si mai crede cineva in asa minciuni grosolane ? , trebuie sa ai tupe enorm sa mai crezi in toate povestile acestea.

    Apreciază

  2. Dacîă-i prost, oare se va descurca el timp de un an de zile cu aceste promisiuni?

    Apreciază

  3. Adica Maia Sandu nu a putut face nimic in folosul profesorilor si doar a inchis scoli, iar Nastase se considera mai bun sau cum? Povesti cu zmei.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.