Un nou workshop de weekend marca activEco: Învață să conduci propriul proiect

Programul activEco 2018 continuă! Între 15-17 iunie, ne dăm întâlnire la Râșcova (raionul Criuleni), în mijlocul naturii, de data aceasta pentru a învăța împreună despre managementul proiectelor sustenabile.

activEco

Ce învățăm? Pe scurt, acest workshop pune accentul pe proiecte și cum facem să iasă așa cum ne dorim. Dar nu este vorba de orice tip de proiecte, ci anume de inițiative socio-ecologice, care țin cont de principiile dezvoltării durabile.

Mai pe îndelete, vei afla mai multe despre etapele unui proiect, despre cum să te dezvolți ca project manager și cum să gestionezi cu succes timpul și resursele de care dispui. Toate acestea le vei pune în practică direct pe ideea ta de proiect sustenabil, cu aplicaţii interactive care să se plieze pe acesta.

De ce să particip? Fiindcă ne dorim ca activEco să ducă la rezultate concrete, participanții vor primi sprijin și după încheierea workshop-ului, în vederea implementării proiectelor. Mai exact, fiecare echipă de proiect va beneficia de suportul unui mentor cu experiență, precum și de un buget de pornire. Echipele își vor prezenta propunerea finală în toamnă, în cadrul evenimentului IarmarEco, dedicat oportunităților ecologice și antreprenoriatului social.

Înainte de activEco, n-aveam idee cu ce voiam să mă ocup pe termen lung. Dar când am pornit propriul proiect – în ciuda tuturor temerilor – l-am lăsat în urmă pe «ce să fac» și am început chiar să fac mai multe lucruri care îmi plăceau. La un moment dat am înțeles că aceste lucruri deveniseră activitatea mea principală – să fiu activistă, să învăț din tot ce fac, să împărtășesc cu alții; așa și trăiesc deja de câțiva ani. Și simt că mi-am găsit locul”, susține Gabriela Isac, directoare de programe educaționale la EcoVisio, care a absolvit programul activEco în 2014.

Cine poate aplica? Suntem în căutare de participanți cu vârsta între 18-30 de ani, care să aibă conturată o idee de proiect cu grijă pentru mediul înconjurător, pentru oameni și pentru viitor. Așteptăm înscrieri din toată Rep. Moldova, precum și din regiunile învecinate ale României și Ucrainei.

Cum mă înscriu? Participarea la eveniment este gratuită: tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de aplicaţie online până miercuri, 6 IUNIE 2018. Important e să ai deja o propunere de proiect, pe care să ne-o poți descrie în linii mari.

Dacă nu ești sigur că proiectul tău este sustenabil sau ai nevoie de puțină inspirație, te invităm să explorezi proiectele participanților din anii trecuți pe site-ul activEco.

Unde aflu mai multe? Pentru detalii suplimentare, o poți contacta pe Anastasia Costișanu, coordonatoare de proiect activEco, la anastasia@ecovisio.org sau telefonic la +373 69753284. Ne poți de asemenea urmări pe: www.activeco-program.org | www.ecovisio.org | FB: activEco | FB: EcoVisio.


Fondată în anul 1999, EcoVisio este o asociație obștească din Chișinău, activă în sfera ecologiei și a dezvoltării durabile. Misiunea organizației constă în atingerea potențialului real al regiunii noastre ca model de societate sustenabilă. Printre valorile promovate de EcoVisio se numără cetățenia activă, reziliența ecologică și economică, antreprenoriatul social și dezvoltarea rurală.

activEco nu ar fi posibil fără sprijinul Theodor-Heuss-Kolleg (THK), un program derulat de Fundația Robert Bosch și asociația MitOst, ambele din Germania. THK creează oportunități de implicare activă pentru tinerii din peste 30 de țări, în parteneriat cu organizații-cheie din regiune.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.