Slovacia va acorda, în anul 2019, atenția cuvenită problemei transnistrene

Slovacia, care va deţine preşedinţia OSCE în anul 2019, „va acorda atenţia cuvenită problemei transnistrene”. Despre aceasta a declarat secretarul de stat al Ministerului pentru Afaceri Externe şi Europene al Republicii Slovacia, Lukas Parizek, la întrevederea, la Bratislava, cu viceprim-ministrul pentru integrare europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă. 

Tiraspol_Transnistria

Tiraspol. Foto: roadfromkurdistan.wordpress.com

Surse din cadrul Guvernului au comunicat pentru Infotag că diplomatul a remarcat evoluţia obţinută în reglementarea transnistreană, inclusiv în formatul negocierilor „5+2”.

În cadrul întrevederii au fost discutate relaţiile bilaterale, dialogul politic şi posibilităţile de intensificare a relaţiilor comercial-economice. Ambele părți au exprimat deschiderea pentru a organiza o şedinţă a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-slovace de colaborare comercial-economică, precum şi o nouă rundă de consultări politice, la nivel de ministere de externe din ambele state, în vederea intensificării raporturilor moldo-slovace.

Potrivit comunicatului, Lukas Parizek a reiterat susţinerea ţării sale pentru traseul de integrare europeană a Republicii Moldova, atât la nivel politic, cât şi prin asistenţa pentru dezvoltare, menită să ajusteze toate aspectele vieţii cotidiene din ţara noastră la standardele europene.Categorii:Transnistria

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.