Autoritățile de la Comrat și reprezentanții Ambasadei Rusiei la Chișinău au participat la inaugurarea unui monument dedicat grănicerilor pe care este gravată harta Federației Ruse.

Monument_Comrat_harta Rusiei

Foto: gagauzinfo.md

Potrivit portalului gagauzinfo.md, citat de Radio Chișinău, inițiativa a venit din partea președintelui organizației „Grănicerul”, Ivan Kîssa. La ceremonia de inaugurare a monumentului au participat bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, președintele Adunării Populare, Vladimir Kîssa, deputatul Fiodor Gagauz și reprezentantul Ambasadei Rusiei la Chișinău, Lidia Romadan. „În acest an marcăm împlinirea a 100 de ani de la înființarea trupelor de grăniceri. La 28 mai 1918, Consiliul comisarilor poporului a semnat decretul privind crearea acestor trupe. Este simbolic că anume în această zi inaugurăm acest monument dedicat grănicerilor”, a declarat Lidia Romadan.

Irina Vlah a subliniat că este foarte important ca R. Moldova să fie independentă și suverană și ca nimeni să nu  atenteze la hotarele acesteia. În același timp, vicepreședintele Adunării Populare, Aleksandr Suhodolski a transmis un mesaj de felicitare din partea președintelui Igor Dodon, menționând că acesta a oferit ajutor la realizarea acestui monument.

Reprezentanții Comratului au mai menționat că un astfel de monument nu mai există în R. Moldova.

Reclame