Termoelectrica S.A. urmează să elaboreze un studiu care are drept scop identificarea soluțiilor, precum și avantajelor conectării/reconectării la Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET), pentru clădirile din municipiul Chișinău. În acest sens, marți, 29 mai, a fost încheiat un acord de colaborare între Termoelectrica S.A. și Institutul de Energetică al Academiei de Științe a Moldovei.

Termoelectrica_acord

Potrivit acordului semnat de către directorul general al Termoelectrica S.A., Veaceslav Eni, și directorul Institutului de Energetică al AȘM, Mihai Târșu, studiul urmează a fi elaborat pe parcursul următoarelor șase luni. Prima etapă a a proiectului prevede ca Institutul de Energetică al AȘM să identifice mai multe blocuri din municipiul Chișinău, neconectate la SACET, în vederea elaborării unui raport de audit energetic individual pentru fiecare clădire. Ulterior, urmează a fi efectuate calcule tehnico-economice privind estimarea investițiilor necesare și a beneficiilor economice privind modernizarea sistemului de livrare a energiei termice (ex.: distribuția pe orizontală, utilizarea PTI-urilor, măsuri de izolare a anvelopei ș.a.).

„Scopul final al acestui studiu este de înțelege mai bine problemele ce țin de termoficarea din municipiul Chișinău și de a veni cu soluții argumentate, privind conectarea la SACET. Ne dorim să fim mai aproape de consumatorii noștri, identificând alternative optime pentru a asigura municipiul Chișinău cu cele mai bune soluții de termoficare”, a menționat directorul general al Termoelectrica S.A., Veaceslav Eni.

Termoelectrica S.A. și Institutul de Energetică al AȘM au încheiat un memorandum de colaborare în anul 2016 ce prevede întreprinderea unor acțiuni comune cu privire la elaborarea și implementarea proiectelor în domeniul eficienței energetice și schimbul de experiență în domeniul dat.

Reclame