ANRE suspendă ultima decizie privind majorarea prețurilor la carburanți

Conducerea ANRE a dispus suspendarea ultimei decizii privind majorarea prețurilor la carburanți adoptată la pe 29 mai, până la analizarea sesizărilor primite la acest subiect, inclusiv de la Guvern și Parlament.

ANRE

Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Începând cu data astăzi, 1 iunie, se va reveni la prețurile din perioada precedentă, adică la suma de 19,15 lei pentru benzina cu cifra octanică 95 și la 17,09 lei, pentru motorină, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă ANRE.

Premierul Pavel Filip a transmis joi, 31 mai, o solicitare către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în care cere lămuriri în ceea ce privește evoluția prețurilor la carburanți. Având în vedere neclaritățile privind condițiile care au dus la ultima majorare a prețurilor plafon, premierul a propus conducerii ANRE să analizeze posibilitatea suspendării ultimei decizii.

Premierul a cerut Ministerului Economiei și Infrastructurii să vină cu propuneri de îmbunătățire a legislației în ceea ce privește asigurarea unei mai mari transparențe în procesele de formare a prețurilor. De asemenea, Pavel Filip intenționează să convoace pentru zilele următoare o întâlnire cu operatorii de pe piața carburanților.

Mai mulți automobiliști se mobilizează, pe o rețea de socializare, pentru un marș împotriva scumpirii carburanților, care ar urma să aibă loc sâmbătă, 2 iunie, începând cu ora 10.00, în Piața Marii Adunări Naționale. Prețurile plafon la carburanți sunt în creștere de mai multe săptămâni. Marți, 29 mai, ANRE anunța că până pe 12 iunie, vor fi în vigoare prețurile de 19,79 lei pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 și 17,75 lei pentru motorină.Categorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.