Merkel: UE va riposta „determinat și unitar” dacă Administrația Trump impune taxe vamale

Uniunea Europeană va riposta în mod „determinat şi unitar” în cazul în care Administraţia Donald Trump impune taxe vamale suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, avertizează cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Merkel-Trump

Foto: eyjan.pressan.is

„Încă nu cunoaştem decizia, dar, dacă vor fi impuse taxe vamale, Uniunea Europeană va riposta în mod inteligent, determinat şi unitar”, a afirmat Angela Merkel la Lisabona, unde s-a întâlnit cu premierul Portugaliei, Antonio Costa.

„Măsurile analizate de preşedintele Donald Trump nu sunt conforme cu normele Organizaţiei Mondiale a Comerţului”, a acuzat Angela Merkel, citată de cotidianul Le Figaro şi de agenţia Reuters.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a impus taxe vamale de 25% la importurile de oţel şi de 10% pentru aluminiu. Ţările din Uniunea Europeană sunt exceptate de la noile măsuri, dar excepţiile vor expira la 1 iunie. Oficiali de la Washington au semnalat că Donald Trump nu va prelungi excepţiile. În plus, surse citate de revista germană Wirtschaftswoche au afirmat că Donald Trump i-a transmis preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, că vrea să impună taxe şi la exporturile de autoturisme din Germania.

MediafaxCategorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.