Prognoze pentru turul doi al alegerilor locale noi din Chișinău

Directorul executiv al Asociației pentru Democrație Participativă „ADEPT”, Igor Boțan, consideră că în turul doi candidații la funcția de primar al municipiuliu Chișinău au șanse egale. De altă părere este analistul politic Cornel Ciurea, care spune că Ion Ceban, candidatul PSRM, este în avantaj față de Andrei Năstase, candidatul PPDA. Prognozele au fost făcută în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Ion Ceban_Andrei Nastase

Ion Ceban și Andrei Năstase. Colaj: agora.md

Referindu-se la faptul că, înainte de turul întâi de scrutin, toate sondajele arătau că Andrei Năstase nu va trece în turul doi, Igor Boțan susține că modul în care se comportă alegătorii prezintă mai multe necunoscute. „De multe ori am menționat, uitați-vă la numărul de oameni care nu sunt deciși”, a afirmat expertul. În plus, 30% dintre alegători se decid în momentul în care sunt cu buletinul de vot în mână.

Igor Boțan spune că Ion Ceban are experiență, operează bine cu detaliile. În schimb, Andrei Năstase a arătat că poate învăța din mers foarte rapid și acesta este un lucru pe care trebuia să-l exploateze.

Analistul Cornel Ciurea consideră că în turul doi campania electorală a fost mult mai activă. Candidatul PSRM a jucat ofensiv, pe terenul adversarului. Iar Andrei Năstase la dezbateri de multe ori, în loc să atace, răspundea atacurilor și încerca să se justifice.

Alegătorii din Chișinău sunt așteptați la urne să-și aleagă primarul în data de 3 iunie.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.