Festivalul „Bunkasai – spiritul Japoniei” a ajuns la cea de-a V-a ediție

Un monument comemorativ „Piatra Păcii” a fost dezvelit în scuarul Universității de Stat din Moldova în memoria victimelor catastrofelor nucleare de la Hiroshima și Nagasaki. Acţiunea a avut loc sâmbătă, 2 iunie, în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului culturii japoneze „Bunkasai – spiritul Japoniei”, transmite IPN.

Bunkasai_Japonia

În cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului, ministrul educaţiei, culturii şi cercetării, Monica Babuc, a spus că dezvelirea monumentului reprezintă o mărturie a faptului că orice tragedie poate și trebuie depășită, iar modelul nipon este unul demn de urmat. Ministrul a spus că Festivalul a devenit într-un timp destul de scurt puntea de legătură dintre Japonia și Republica Moldova.

,,Cultura este liantul care unește națiunile şi contribuie la consolidarea solidarității și a înțelegerii între oameni. Cultura niponă este deosebit de captivantă, tocmai pentru că e diferită de a noastră, dar la fel de frumoasă și vastă. În acest sens, ,,Bunkasai” oferă posibilitatea tuturor să cunoască Japonia în toată splendoarea ei”, a spus Monica Babuc.

În cadrul Festivalului culturii nipone, care are loc pe 2 şi 3 iunie, vizitatorii pot lua lecții de limbă japoneză, se pot familiariza cu bucătăria japoneză, ceremonia ceaiului, caligrafia japoneză, jocuri și dansuri tradiționale japoneze, muzică, arte marțiale, origami, anime și altele.

Festivalul „Bunkasai – Spiritul Japoniei” este organizat de către Fundația pentru Relații Moldo-Japoneze, în parteneriat cu Ambasada Japoniei în Republica Moldova și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Reclame


Categorii:Cultură

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.