La Chișinău are loc turul doi al alegerilor pentru funcția de primar

La Chișinău se desfăşoară astăzi, 3 iunie, turul al doilea pentru alegerea primarului general al municipiului Chişinău.

CEC_urna_vot_votare

Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Pentru fotoliul de edil luptă candidatul PSRM, Ion Ceban şi candidatul PPDA, Andrei Năstase, care au acumulat cele mai multe voturi în primul tur, desfăşurat pe 20 mai. Secţiile de votare s-au deschis la ora 07:00 şi vor funcţiona până la ora 21:00.

Pentru turul doi al alegerilor locale din municipiul Chișinău au fost tipărite 634.547 de buletine de vot, dintre care 408.080 în limba română și 226.467 în limba rusă. Pentru tipărirea buletinelor au fost cheltuiți peste 106 mii de lei.

Procesul de desfășurare a votării va fi monitorizat de către 687 de observatori, acreditați în primul tur, dar și de 56 de observatori naționali de la două asociații obștești și un observator internațional din cadrul Ambasadei SUA, acreditați pentru turul doi.

Cetăţenii îşi pot exercita dreptul la vot în baza buletinului de identitate, cu fişa de însoţire, sau în baza buletinului de identitate provizoriu.

Agitaţia electorală în ziua scrutinului este interzisă. Nu se permite desfăşurarea sau reflectarea activităţilor cu tentă de agitaţie electorală şi nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice.

Turul I al alegerilor locale noi a avut loc pe data de 20 mai în șapte localități din Republica Moldova. În șase dintre ele, inclusiv municipiul Bălți, primarul a fost ales din primul tur.

În urma primul tur de scrutin candidatul PSRM, Ion Ceban, a obținut aproape 41% din sufragii, iar candidatul PPDA, Andrei Năstase – peste 32% dintre voturile alegătorilor.

Reclame


Categorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.