Președintele „tuturor” Igor Dodon: „Luptele și Victoriile principale ale Socialiștilor abia urmează”

Șeful statului Igor Dodon, liderul de facto al PSRM, le-a mulțumit tuturor cetățenilor pentru participare la turul doi al alegerilor locale noi din Chișinău, printr-o însemnare pe Facebook. Potrivit lui Dodon, alegătorii și-au făcut datoria, iar acum datoria trebuie să și-o facă primarul nou ales.

Igor Dodon

Igor Dodon. Foto: moldnova.eu

În context, Dodon menționează că, mai întâi de toate, socialiștii au demonstrat din nou că se bucură de o încredere largă și de o susținere stabilă la Chișinău, aproape jumătate dintre alegători oferindu-i votul lui Ion Ceban, candidatul PSRM pentru funcția de primar al capitalei.

„Această încredere și susținere o vom valorifica peste un an, atunci când se va da lupta adevărată pentru Chișinău, pentru mandatul deplin de Primar General, de patru ani. Până atunci, Ion Ceban și echipa sa vor continua să lucreze în beneficiul Chișinăului și al chișinăuienilor”, subliniază Dodon.

Totodată, Dodon e de părere că la Chișinău s-a votat din nou din punct de vedere geopolitic: „s-a votat ideologia, nu competența managerială reală”. „Deși pe durata mandatului de primar orășenii se plâng de gropi, de canalizare proastă, de construcții ilegale, de corupție și servicii necalitative, în campania electorală mulți dintre ei s-au arătat preocupați de probleme politice abstracte, nu de problemele reale ale orașului”, scrie șeful statului.

„Vom vedea ce management va demonstra Primarul General de această dată. Sperăm să nu permită degradarea catastrofală a orașului și să demonstreze că îi pasă de soarta Chișinăului. De altfel, Dorin Chirtoacă a fost un primar atât de prost, încât oricare alt primar de pe dreapta, inclusiv Andrei Năstase, ar putea fi o perioadă avantajat de comparația cu predecesorul său liberal”, mai scrie Dodon.

Cât despre victoria lui Andrei Năstase, șeful statului consideră că pentru liderul PPDA aceasta a fost o victorie a lui Pyrrhus, „deoarece îi va dezvălui caracterul populist și incompetența, totodată îl va îndepărta de bătălii politice mai importante pentru el”.

„Luptele și Victoriile principale ale Socialiștilor abia urmează, începând cu toamna acestui an”, conchide Dodon.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.