Pavel Filip pune punctul pe „i” în privința stabilirii prețurilor la carburanți

Guvernul nu influențează activitatea instituțiilor independente, în pofida speculațiilor din societate. Este necesară o mai mare claritate în ceea ce privește formarea prețurilor la produsele petroliere. Declarația a fost făcută astăzi, la ședința Guvernului, de premierul Pavel Filip.

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

„Vreau să punem punct discuțiilor pe acest subiect și să facem o claritate atunci când vorbim despre stabilirea prețurilor la carburanți și energie electrică”, a menționat Pavel Filip.

Premierul a subliniat că în domeniu există cadrul legal și metodologia necesară, dar este importantă asigurarea unei transparențe mai mari în aplicarea acestora.

„Aceste metodologii trebuie să fie atât de clare, încât aceste calcule să le poată face fiecare cetățean care are acces la cifrele respective, la prețul la țiței, la cursul valutar, ca să nu lăsăm marjă de interpretare”, a spus premierul.

În această ordine de idei, prim-ministrul a solicitat Ministerului Economiei și Infrastructurii să facă o analiză a cadrului legal și, dacă este necesară modificarea acestuia, să intervină.

Pavel Filip s-a referit și la cazul de sancționare a unui șofer pentru faptul că acesta a lipit pe parbrizul mașinii un abțibild împotriva scumpirii carburanților. Premierul a cerut Ministerului Afacerilor Interne să examineze în detalii acest caz. „Nimeni nu a anulat libertatea de exprimare în Republica Moldova, dimpotrivă noi aderăm la noi convenții și ajustăm cadrul legal. Rugămintea mea este să examinați acest caz, cum s-a întâmplat, de ce a avut loc și măsurile care au fost luate”, a conchis prim-ministrul.

Reclame


Categorii:Actualitate

Etichete:, , ,

3 răspunsuri

  1. cât nu s=ar screme Filip nu va putea influența piața petrolului la nivel internațional! Totuși motivul principal este mărirea prețurilor la nivel de glob!

    Apreciază

  2. trebuie de facut publica formula de calcul a carburantilor si fiecare sa socoata singur

    Apreciază

  3. Pe deoparte Pavel Filip cere o mai mare transparență, dar totodată este acuzat că ar influența oarecum instituțiile independente, păi de cînd transparența e socotită influențare?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.