Raport britanic: Strategia de război modern a lui Putin va reprezenta „ani la rând” o amenințare pentru Occident

Strategia de război modern a preşedintelui rus Vladimir Putin va continua să reprezinte „ani la rând” o ameninţare pentru stabilitatea occidentală, potrivit unui raport realizat de un parlamentar britanic, citat luni de Press Association.

putin

Vladimir Putin. Foto: veteranstoday.com

Folosirea de către Kremlin a hackerilor, trollilor, a protestatarilor plătiţi şi a dezinformării fac parte, toate, dintr-o strategie de destabilizare „cu spectru complet”, construită similar unei păpuşi matrioşca, se arată în raportul deputatului conservator Bob Seely, făcut public de think-tank-ul Henry Jackson Society.

Seely a folosit termenul de „conflict rus contemporan” pentru a se referi la formele mai mult sau mai puţin ascunse de influenţă negativă folosite de Kremlin, care – conform raportului – consideră mijloacele nemilitare potenţial mai puternice decât cele militare şi recurge la instrumente ca războiul informaţional, manipularea culturală şi manipularea social media pentru realizarea unor obiective de politică externă fără utilizarea directă a forţei.

Parlamentul britanic mai susţine că Putin şi cercul său de securitate sunt de părere că sistemul occidental, bazat pe domnia legii şi drepturile universale ale omului, „se află în antiteză cu Rusia şi că Occidentul este un adversar”, Rusia fiind o victimă a acţiunilor vestice.

„De la ştiri false care vizează Europa la propaganda RT, de la ocuparea Crimeii la străzile din Salisbury, Rusia poartă un conflict foarte modern cu Occidentul, dar şi cu populaţia rusă însăşi. Tacticile lui Putin sunt inspirate în mare măsură din ‘măsurile active’ practicate de KGB în timpul războiului rece, deturnând adevărul pentru a submina încrederea în instituţiile noastre. Încearcă să ne demoralizeze şi să ne dezbine. Anii care vin ne vor pune la grea încercare rezistenţa, iar pentru a putea contracara agresiunea rusă şi a descuraja noi atacuri împotriva noastră şi a aliaţilor noştri înţelegerea conflictului rus contemporan este un prim pas crucial”, a explicat politicianul conservator.

Reclame


Categorii:Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.