Chișinăul va iniția negocierile în vederea semnării Acordului de finanțare cu Comisia Europeană

R. Moldova va iniția negocierile în vederea semnării Acordului de finanţare cu Comisia Europeană cu privire la consolidarea potențialului de creștere al R. Moldova printr-un mediu economic transparent, eficient, competitiv și rezistent. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ în acest sens.

Comisia Europeana

Foto: jurnalul.ro

Acordul prevede finanţarea a 12 mln de euro de către Comisia Europeană din cadrul Instrumentului European de Vecinătate și 250 mii de euro cofinanțare din partea aprobată în cadrul Programului Anual de Acţiuni 2017 al Uniunii Europene.

În baza Acordului, va fi oferit suport celor 4 regiuni ale Republicii Moldova – Nord, Sud, Centru și UTA Găgăuzia pentru dezvoltare economică și oportunități de piață, consolidarea instituțiilor și buna guvernare, proiecte de conectivitate, eficiență energetică, mediu și schimbări climatice.

În special este vorba despre acțiuni care vizează îmbunătățirea mediului de afaceri și consolidarea capacităților sistemului judiciar de a aplica legislația comercială în mod echitabil și transparent, consolidarea capacităților autorităților publice din Republica Moldova de a implementa Acordul de Asociere, îmbunătățirea gestionării activelor statului și a Fondului Rutier, consolidarea protecției drepturilor investitorilor. Programul va susține promovarea reformelor pe piața energiei din țara noastră, în supravegherea sectorului financiar, creșterea capacității Republicii Moldova de a participa la economia digitală și combaterea criminalității cibernetice.

385A1572Categorii:Economie

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. Ca si de fiecare data, guvernarea se gandeste la toti, incluisiv si la Gagauzia, dar cand merge vorba de integrare in UE, gagauzii sar in atac cu spuma la gura.

    Apreciază

  2. Titlul rupe ”Chișinăul va iniția negocierile…” nu cumva vreți să atribuiți aceste merite lui Năstase?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.