Deputat: Modificările la programul „Prima Casă” vor fi adoptate în două săptămâni

Modificările la programul „Prima Casă”, care se referă la faptul că tinerii cu locuințe mici vor putea fi eligibili pentru acest program, vor fi adoptate de Parlament în două săptămâni. Declarația a fost făcută de deputatul democrat Corneliu Padnevici în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal 2, transmite IPN.

Blocuri de apartamente_cladiri

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Deputatul susține că proiectul de lege care se referă la extinderea programului Prima Casă este înregistrat în Parlament, actualmente se lucrează asupra lui în comisiile parlamentare.

„Sper că săptămâna viitoare să fie dezbătut în prima lectură, după care va urma lectura finală. În două săptămâni va fi votat și vor intra în vigoare aceste modificări necesare pentru implementarea ulterioară a programului Prima Casă, mai ales față de categoriile de cetățeni care își doresc foarte mult să obțină o locuință, dar sunt nevoiți să renunțe pe motiv că au o locuință mică și nu sunt eligibili”, spune Corneliu Padnevici.

Directorul interimar al Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Petru Gurgurov, spune că până la ora actuală s-au înregistrat peste 120 de garanții financiare de stat acordate pentru beneficiari și în ultima perioadă această cerere devine una mai mare. Potrivit lui, vârsta medie a beneficiarilor înregistrați până acum în program este de 31 de ani și lucrul acesta demonstrează că programul are o popularitate în rândul tinerilor. „Aproape 75% din cei care au accesat aceste credite sunt familii. Iarăși, ne bucurăm că programul sprijină cuplurile deja formate și îi vor ține aici, acasă”, spune Petru Gurgurov.

Marți, 5 iunie, Guvernul a avizat pozitiv o inițiativă legislativă care prevede că tinerii care dețin mai puțin de șase metri pătrați pentru un membru al familiei vor putea aplica la programul „Prima Casă”, pe motivul insuficienței de spațiu locativ.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. Programul PRIMACASA ofera posibilitatea de a ne procura locuinta mai usor ca inainte si pe un termen de maximum 25 de ani, este o posibilitate unica si facuta pentru oameni, pentru oamenii Moldovei!

    Apreciază

  2. Demult trebuia sa fie acest lucru de mult! ca deja noi suntem cu actele gata pregtite numai sa le depunem.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.