Andrian Candu participă la o importantă conferință în capitala Ucrainei

Președintele Parlamentului Andrian Candu participă la cea de-a doua conferință interparlamentară de nivel înalt Georgia, Moldova și Ucraina: Consolidarea componentei interparlamentare a cooperării regionale și în domeniul securității, prin dezvoltarea colaborării cu UE și NATO, care se desfășoară la Kiev, în perioada 8-10 iunie.

Andrian Candu

Andrian Candu. Foto: Elena Covalenco / ipn.md

La această reuniune va fi semnat un document care va crea Asambleea parlamentară Moldova, Georgia și Ucraina. Mandatul pentru semnarea documentului a fost acordat lui Andrian Candu printr-o decizie a Biroului permanent. Președintele Parlamentului este însoțit în această vizită de președinta Comisiei politică externă și integrare europeană Violeta Ivanov și de către președintele grupului de prietenie cu Ucraina, Eugeniu Nichiforciuc.

Prima conferință interparlamentară de nivel înalt Moldova, Georgia și Ucraina a avut loc la 2 martie la Chișinău, când cei trei președinți de Parlamente s-au angajat să-și unească eforturile pentru promovarea unor politici comune de apărare și securitate.

Conferința de la Chișinău a fost organizată, în parteneriat cu Consiliul Atlantic și a pus în dezbatere probleme legate de securitatea informațională, energetică, apărare, precum și creșterea economică stabilă și statul de drept în regiune. Evenimentul a adunat circa 150 de oficiali și experți de nivel înalt, inclusiv speakeri de Legislative, europarlamentari, reprezentanți ai Congresului SUA, experți notorii internaționali și regionali.Categorii:Politică

Etichete:,

2 răspunsuri

  1. Cu ajutorul si sustinerea Ucrainei si Georgiei, Moldova va putea realiza cu pasi grabiti punctele ce le are in scop , mai ales cel de aderare la UE si cel de eliminare completa a propagandei ruse!

    Apreciază

  2. Colaborarea cu statul vecin, care este și membru al aceluiași parteneriat estic este vitală pentru noi pentru că având un scop comun, împreună reușim mai lesne să-l atingem, în cazul dat integrarea europeană, mai ales că avem situații asemănătoare și practci același probleme de rezolvat.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.