Discuții la Chișinău despre colaborarea moldo-coreeană în domeniul agriculturii

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, a avut ieri o întrevedere cu ambasadorul Republicii Coreea în R. Moldova, Lee Yang-Goo.

Volconovici_Lee Yang-Goo

Liviu Volconovici și Lee Yang-Goo. Foto: madrm.md

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului,  oficialii au discutat, pe parcursul unei ore, despre colaborarea bilaterală în domeniul agriculturii și noile oportunități de cooperare între țări în domeniul adaptării și atenuării efectelor schimbărilor climatice asupra producției agricole, inclusiv prin eliminarea impedimentelor la irigarea culturilor agricole. La finalul întâlnirii, ambasadorul și ministrul au precizat că discuția a fost fructuoasă și constructivă.

„Mizăm pe o cooperare și o colaborare eficientă și vom aprecia sprijinul părţii coreene pentru promovarea continuă a produselor agro-industriale moldoveneşti de înaltă calitate, prin participarea producătorilor moldoveni la expoziţii, reuniuni B2B și instruiri organizate în Republica Coreea”, a subliniat ministrul Liviu Volconovici în dialogul cu ambasadorul.

În cadrul întrevederii oficialii au discutat despre impulsionarea activităților de realizare a celor două memorandumuri de colaborare privind diseminarea tehnologiei horticole coreene și alt memorandum între Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău, Universitatea Naţională Andong din Coreea şi două companii agricole din ambele ţări, semnate în luna aprilie a anului curent, în contextul sporirii schimbului de experienţă şi bunelor practici în domeniul agriculturii şi agroindustriei.

Cei doi oficiali și-au reiterat disponibilitatea de a facilita şi încuraja stabilirea contactelor de afaceri între companiile autohtone producătoare de produse agroalimentare și cele din Coreea, pentru a stimula comerţul bilateral cu produse agroalimentare dintre țări, în special exportul de fructe, legume, seminţe şi vinuri moldoveneşti pe piaţa Coreei.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.