Pavel Filip a vorbit despre UNIRE la o importantă adunare

Premierul Pavel Filip a participat ieri la adunarea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), organizată cu prilejul Zilei sindicalistului.

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

În mesajul său de felicitare, premierul a subliniat importanța pe care o au sindicatele în societate și implicarea de care dau dovadă în apărarea intereselor angajaților.

„Apreciez abordarea constructivă, chiar și atunci când este vorba despre critici din partea Confederației Sindicatelor. În tot acest timp am avut parte de discuții consistente, propuneri concrete și comentarii potrivite, chiar și atunci când discutam despre probleme mai complicate”, a spus premierul.

Prim-ministrul a accentuat că mizează pe continuarea bunei colaborări cu partenerii sociali ai Executivului – sindicatele și patronatele, menționând că dialogul deschis și sincer a generat implementarea cu succes a unor inițiative importante, printre care introducerea tichetelor de masă.

„Sindicaliștii au participat chiar și la elaborarea programului de guvernare, pe care astăzi împreună îl punem în aplicare. Până la urmă, noi toți avem un singur scop – ca oamenii să trăiască mai bine, să meargă pe drumuri mai bune, să primească servicii medicale, salarii și pensii decente”, a menționat Pavel Filip.

Referindu-se la măsurile întreprinse pentru creșterea bunăstării cetăţenilor, premierul a vorbit despre reformele promovate de Executiv în economie și în domeniul social. Pavel Filip a spus că inclusiv datorită suportului sindicatelor a fost realizată reforma sistemului de pensii, menită să asigure echitatea. Totodată, au fost majorate alocațiile sociale, iar salariu minim a crescut de la 2380 lei până la 2610. O atenție sporită, Executivul a acordat și îmbunătățirii mediului de afaceri, anul trecut în Republica Moldova fiind create aproximativ 60 de mii de locuri de muncă.

În context, Pavel Filip a accentuat că modelul de dezvoltare setat pentru perioada următoare are la bază trei piloni: educația, justiția și infrastructura, iar abordarea lucrurilor în complexitate va permite identificarea soluțiilor la toate problemele existente.

„Nici dumneavoastră și nici noi la Guvern nu trăim cu iluzii. Mergem pe aceleași străzi zilnic, facem cumpărăturile la aceleași magazine și înțelegem foarte bine unde lucrurile nu merg bine. Există doar o singură rețetă: să nu căutăm justificări, să fim sinceri unii cu alții și atunci când vom înțelege că trebuie să fim uniți, sunt sigur că împreună vom putea construi țara în care vrem să trăim”, a conchis premierul.

La rândul său, președintele CNSM, Oleg Budza, a reiterat susținerea sindicatelor pentru cursul european al Republicii Moldova și reformele promovate de Executiv. Potrivit președintelui CNSM, pe viitor, eforturile comune urmează a fi consolidate pentru sporirea calității forței de muncă, îmbunătățirea legislației muncii și creșterea nivelului de salarizare.

CNSM este constituită din 25 de centre sindicale și întrunește aproximativ 400 de mii de membri. Ziua sindicalistului este marcată al unsprezecelea an consecutiv, începând cu 7 iunie 2007.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

  1. eu ma bucur sa vad ca guvernarea actuala incearca sa consolideze societatea prin implicarea si solutionarea problemelor stringente si nu face politica dezbinandu-ne mai mult!

    Apreciază

  2. Filip nu e unionist, dar mereu a creat conditii pentru relatii bune cu Romania. In 2016 a reusit sa deblocheze finatarea din Romania

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.