A câștigat Năstase cu sprijinul PDM? Opinii împărțite

Opinii împărțite în dezbaterile privind alegerea liderului PPDA, Andrei Năstase, în funcția de primar general al municipiului Chișinău. În timp ce unii participanți cred că victoria lui nu ar fi fost posibilă fără sprijinul PDM, alții spun că votanții au ales candidatul care este mai mult în opoziție față de PDM, transmite IPN.

Andrei Nastase

Andrei Năstase. Foto: Elena Covalenco / ipn.md

Deputatul socialist Bogdan Țîrdea este de părere că Andrei Năstase nu ar fi avut nici cele mai mici șanse să câștige alegerile, fără susținerea PDM. În opinia lui, primarul ales va continua aceeași politică pe care a promovat-o predecesorul său Dorin Chirtoacă. „El nu va merge deschis împotriva alianței cu PDM, iar în noiembrie 2018 va face alianță cu PDM”, a declarat parlamentarul în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Istoricul Vladimir Ianiev consideră că electoratul nu și-a conștientizat rolul decisiv în procesul electoral, dar s-a perceput ca membru al uneia dintre părți. Alegătorii au votat după principiul „al nostru”, „al vostru” și s-a detașat de problemele despre care s-a discutat în campanie. „Asta este problema noastră cea mare și acest lucru este legat de candidați, inclusiv, pentru că pe alocuri s-a încercat și s-a reușit sau nu să se detașeze de problemele geopolitice și să coboare la nivelul problemelor locale”, a declarat istoricul.

Directorul Institutului de Inițiative Strategice, Andrei Popov, consideră că în turul doi al alegerilor noi din municipiul Chișinău electoratul nu și-a pus atât de mult întrebarea cine este mai pregătit pentru funcția de primar, dar cine este mai tare în opoziție față de actualul sistem în frunte cu PDM. „Și eu cred că la această întrebare majoritatea au răspuns că cel mai neconvenabil este Andrei Năstase și acesta a fost, în mare parte, motivul alegerii lor”, spune Andrei Popov.

La 3 iunie, Andrei Năstase a câștigat cursa electorală pentru municipiu cu 52,57% din sufragii.Categorii:Opinii

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

  1. Sunt sigur ca a fost ajutat de catre PDM, odata ce nastase a declarat ca Silvia e a lui Plaha iar oamenii care au sustinut-o pe ea au dat votul pentru Nastase

    Apreciază

  2. Daca PDM-ul isi intorcea tot GMG-ul impotriva lui Nastase, precis nu mai ajungea acesta primar

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.