Ambasadorul SUA: Moldova se bucură de progrese notabile în consolidarea sectorului non-profit

Grație eforturilor depuse de către organizațiile neguvernamentale, R. Moldova se bucură de progrese notabile în consolidarea sectorului non-profit şi în intensificarea participării publicului în activitățile civice. Iar un exemplu în acest sens este direcționarea a 2% din impozitul pe venit pentru ONG.

James Pettit

James D. Pettit. Foto: stiri.md

Declarația aparține ambasadorului SUA la Chișinău, James Pettit, şi a fost făcută la târgul ONG-urilor care este organizat sâmbătă, 9 iunie, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, transmite IPN.

Diplomatul american a menţionat că un exemplu relevant de implicare a publicului este desemnarea a 2% din impozitul pe venit plătit statului, procedură inițiată anul trecut. Astfel, peste 50 de mii de moldoveni au putut să direcționeze câteva milioane de lei unor cauze importante pentru ei ca cetățeni. Ambasadorul are convingerea că această cifră va crește în fiecare an, pentru că fiecare cetățean e conștient de această ocazie de a dona.

„Piatra de temelie a oricărei societăți democratice este participarea civică. Acum cinci ani, Guvernul american a inițiat programul „Parteneriate pentru o societate civilă durabilă în Moldova” pentru a încuraja moldovenii să se implice mai mult în tot ce ține de îmbunătățirea ţării”, a notat ambasadorul. James Pettit şi-a exprimat speranța că şi Parlamentul va continua să colaboreze cu societatea civilă în vederea îmbunătățirii mediului în care ONG-urile să poată funcționa.

Diplomatul american a încurajat toți moldoveni să se implice în proiectele din localitățile lor, fie prin activități de voluntariat, fie prin înființarea propriului ONG, fie prin donarea unor sume de bani unor cauze importante pentru ei şi familiile lor. Nu trebuie să uităm că un viitor mai bun pentru cetățeni e posibil doar prin participare şi prin colaborare, a conchis ambasadorul SUA la Chișinău.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.