Declarație: Statutul de neutralitate al R. Moldova nu împiedică dezvoltarea formatelor de cooperare cu NATO

Statutul de neutralitate al Republicii Moldova nu împiedică dezvoltarea formatelor de cooperare cu Alianța Nord-Atlantică în sectorul de securitate şi apărare naţională, dar şi alte domenii de importanţă, în cadrul cărora țara noastră beneficiază de asistenţă externă. Declarația a fost făcută de secretarul de stat, Carolina Perebinos, în cadrul Şcolii de Securitate NATO, organizată la Chișinău de Centrul de Documentare şi Informare NATO.

Moldova-NATO

Foto: publika.md

În cadrul dialogului cu participanții la școală, Carolina Perebinos a vorbit despre cadrul general al securităţii internaţionale şi interesele naționale, ameninţările directe şi indirecte la adresa securităţii Republicii Moldova, precum şi cooperarea cu diferite organizaţii internaţionale pe domeniul respectiv, inclusiv ONU, Uniunea Europeană şi Alianţa Nord-Atlantică. În opinia secretarului de stat, pentru o înțelegere mai profundă a parteneriatului Republicii Moldova cu Alianța Nord-Atlantică, beneficiile acestor relații pentru țara noastră, este necesară o informare obiectivă și extinsă a populației privind rolul și misiunile NATO sub toate aspectele – politic, militar, social, economic, ecologic, etc.

Şcoala de Securitate NATO, organizată sub genericul „Politica externă în asigurarea securităţii naţionale a Republicii Moldova”, reprezintă o platformă pentru studenţi, tineri profesionişti, reprezentanţi ai societăţii civile din diverse regiuni ale ţării, care are drept scop încurajarea participării democratice a tinerilor şi de a dezvolta o cultură de securitate, oferind oportunitatea de a primi informaţie cuprinzătoare cu privire la actualele evoluţii politice şi de securitate şi de a dezvolta capacitatea analitica şi de gândire a tinerilor.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:,

3 răspunsuri

 1. Despre ce fel de neutralitate si statalitate poate fi vorba, daca avem tancuri rusesti pe teritoriul tarii, iar alde Maia si Nastase sustin aceasta prezenta ilegala?!

  Apreciază

  • Nastase nu dor sustin dar si se fac nevazuti la acest capitol, sunt concentrati la dezbinari si distragerea lumii pentru a face PR si populisme in capitala, marionete spurcate a lui Topa si Filat in goana dupa putere

   Apreciază

 2. Dacă vine NATO în Moldova atunci la sigur rușiiîși iau tot fierul vechi de pe teritoriul nostru și îl duce înapoi în rusia.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.