Proiectele naționale demarate în ultima perioadă vor fi monitorizate de PDM

PDM va monitoriza procesul de implementare a proiectelor naţionale demarate în ultima perioadă şi va informa corect populația despre toate beneficiile acestora. Declaraţia a fost făcută astăzi de către purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova, Vitalie Gamurari, la finele şedinţei săptămânale a formaţiunii.

Vitalie Gamurari

Vitalie Gamurari. Foto: moldpres.md

Potrivit lui Gamurari, în ultima perioadă, în spaţiul public au apărut diverse zvonuri ce vin să denigreze rezultatele unor proiecte naţionale, lansate la iniţiativa PDM.

„Auzim aceleași zvonuri false din partea oponenților noștri despre ghișeul unic, despre programul de subvenții în agricultură pentru tineri, proiectul de achiziție a ambulanțelor, proiectul de aprovizionare cu apă şi canalizare”, a spus Gamurari.

El a specificat că formaţiunea pe care o reprezintă îşi asumă responsabilitatea de a informa corect cetăţenii despre rezultatele acestor proiecte, dar şi despre beneficiile pe care acestea le aduc.

„Ţin să reamintesc că, până în prezent, peste 100 de familii şi-au achiziţionat o locuinţă prin intermediul programului naţional „Prima Casă”, iar alte 100 de cereri se află în proces de examinare”, a specificat Gamurari.

Potrivit experţilor economici, achiziţionarea unei locuinţe prin intermediului programului „Prima Casă” aduce în timp economii de mii de lei, creditele fiind mai accesibile decât celelalte oferte propuse de bănci.

Pentru a deveni beneficiari ai proiectului „Prima Casă”, tinerii trebuie să respecte o serie de condiţii printre care: prețul de procurare a locuinței, care nu trebuie să depășească un milion de lei, participația proprie inițială de cel puțin 10 la sută și termenul de rambursare a creditului de până la 25 de ani. Persoanele care au în derulare credite ipotecare nu vor fi admise în acest program. La fel, nu vor putea accesa astfel de credite persoanele cu vârsta mai mare de 45 de ani. Statul va garanta circa 50 la sută din soldul creditului acordat.

Moldpres

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:,

2 răspunsuri

  1. sa vedeti cum osa inceapa a plange ”smecherii” care s-au deprins sa mimeze lucrul cand o sa fie direct pedepsiti pentru risipa banului public sau inactiune!

    Apreciază

  2. Proiectul ARENA CHISINAU este sustinut si de primarul de la Cluj!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.