Un medic de la Penitenciarul Pruncul va fi judecat pentru malpraxis

Un medic ce activa în cadrul secţiei medicină generală a Penitenciarului nr.16-Pruncul, este acuzat de „încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldată cu decesul pacientei”.

Medic_malpraxis

Foto: recitizen.org

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a deferit astăzi justiţiei cauza penală de învinuire a medicului-endoscopist, notează trm.md.

Potrivit probelor, în dimineaţa zilei de 12 octombrie 2017, aflându-se în sala de diagnostic din cadrul Penitenciarului Pruncul, în timpul efectuării bronhoscopiei cu biopsie unei deținute, în vârstă de 27 de ani, medicul a încălcat din neglijență regulile și metodele de acordare a asistenței medicale, ca rezultat, peste două ore, survenind moartea femeii.

Potrivit raportului de expertiză judiciară, decesul deţinutei a survenit în rezultatul şocului anafilactic – reacţie alergică la introducerea medicamentelor anestetice, ce se confirmă prin alte modificări patologice depistate la necropsie şi adeverite prin datele de laborator histologice.

Experţii au concluzionat că, necesitatea efectuării bronhoscopiei deţinutei nu a fost argumentată, consecinţele actului medical generând dezvoltarea şocului anafilactic, ca reacţie alergică la lidocaină, iar din cauza evoluţiei fulminante, pacienta a decedat.

Medicul, în vârstă de 43 de ani, activează în această funcţie începând cu anul 2010, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la trei ani închisoare cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.