Cinci bărbați, cu vârstele cuprinse între 26 și 32 de ani, care făceau parte dintr-un grup infracțional, suspectați de mai multe spargeri de locuințe (în special în cele din sectorul privat), au fost reținuți ca urmare a acțiunilor comune a ofiţerilor de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău și ai Inspectoratului de Poliţie Râșcani.

Furturi

Foto: politiacapitalei.md

Suspecții originari din UTA Găgăuzia și orașul Comrat au fost anterior judecaţi pentru diverse infracţiuni. Bănuiții sunt suspectați de furtul din trei locuințe din municipiul Chișinău, iar prejudiciul se ridică la aproximativ 1.500.000 de lei.

Timp de trei luni, cât au durat investigațiile, polițiștii au stabilit că, suspecții acționau pe timp de noapte, când stăpânii nu erau acasă, prin forţarea geamurilor și sustrăgeau tot ce le cădea în mână (bani, bijuterii din aur, telefoane mobile).

În urma perchezițiilor la domiciliile bănuiților, polițiștii au depistat o parte din bunurile furate. Operaţiunea de reţinere a figuranţilor a avut loc în orașul Comrat şi satul Beșghioz cu suportul angajaţilor BPDS „Fulger” a IGP.

Suspecţii sunt reţinuţi pe un termen de 72 de ore și sunt cercetați penal pentru furt în proporții deosebit de mari. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 12 ani.

Poliția Capitalei informează că, în acest caz, se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigații în vederea întăririi bazei probatorii, în vederea stabilirii apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni înregistrate pe teritoriul R. Moldova și verificarea provenienței bunurilor ridicate.

Reclame