Moldova, inclusă în grupul de prietenie Germania-Bulgaria-România

O delegație a R. Moldova, condusă de vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, a efectuat la începutul acestei săptămâni o vizită în Bundestagul Germaniei. Din componența delegației a făcut parte și deputatul Vasile Bolea.

Deputati

Foto: parlament.md

Întrevederile au vizat mecanismele de finanțare a partidelor politice și a campaniilor electorale, în scopul preluării bunelor practici de la mediul politic german.

Gazda oficialilor moldoveni a fost vicepreședinta Bundestagului, Petra Pau, cu care vicepreședintele Ghilețchi a discutat și despre modalitățile în care poate fi dezvoltat dialogul moldo-german pe filiera parlamentară.

Cu această ocazie, parlamentarii germani au inclus Republica Moldova în grupul de prietenie, alături de Bulgaria și România, țări membre ale Uniunii Europene, iar președintele grupului a fost numit deputatul german, Uwe Shulz.

„Acesta este un mesaj puternic de încurajare din partea Bundestagului pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a remarcat vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Valeriu Ghilețchi.

Din delegația moldovenească au mai făcut parte Igor Boțan – ADEPT, Sergiu Lipcean – IDIS Viitorul, Vasile Bolea – PSRM, Chiril Moțpan – PPDA, Sergiu Litvinenco – PAS și Sergiu Gurduza, reprezentant al CEC.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, ,

3 răspunsuri

  1. Avem nevoie de asemenea suport pentru a ne apropia de UE și a crește nivelul de viață a oamenilor !

    Apreciază

  2. Ma uit ca membrii din PAS si PPDA participa si ei. Pai sa mai zici dupa asta ca nu vor colabora cu Plahotniuc daca vor nimeri in parlament.

    Apreciază

  3. Vedem că această delegație cuprinde atît reprezentanți din majoritatea pardidelor politice cît și reprezentanți ai ONG-urilor, ceea ce ar exclude pe viitor speculațiile pe această temă.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.