R. Moldova a ratificat Acordul cu Turcia privind protejarea reciprocă a investițiilor

Decretul de promulgare, dar şi legea pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor vor fi publicate mâine în Monitorul Oficial.

moldova-turcia

Foto: infomoldova.net

Documentul a fost semnat la 16 decembrie 2016, la Istanbul, şi are drept scop promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, precum și stabilirea principiilor juridice de bază menite să fortifice relaţiile de prietenie între cele două state. Totodată, urmare a semnării Acordului de Liber Schimb între cele două ţări, la 11 septembrie 2014, ambele părţi au convenit asupra reînnoirii Acordului privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, semnat în anul 1994, cu menţiunea că acesta trebuie să corespundă cerinţelor actuale.

Astfel, la data intrării în vigoare a noului Acord, acesta va înlocui Acordul între Republica Moldova şi Republica Turcia privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, semnat la Ankara la 14 februarie 1994.

Documentul conține 14 articole și este completat cu prevederi care reglementează condiţiile de promovare şi protejare reciprocă a investiţiilor, modul prin care se vor reglementa disputele şi termenii de intrare în vigoare, modificare şi denunţare a instrumentului juridic internaţional etc.

Acordul este pentru o perioadă de zece ani și va intra în vigoare la data primirii ultimei notificări cu privire la îndeplinirea tuturor procedurilor interne necesare.

MoldpresCategorii:Economie

Etichete:,

1 răspuns

  1. Turcia reprezinta un stat cu care noi putem conlucra , pe mai multe domenii , in special si pe cel de investitii! Speram ca pe viitor vom beneficia de colaborari reusite si de durata!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.