Veste bună de la ANRE: Energia electrică va costa mai puțin

Tariful la energie electrică a fost micşorat cu 10%. Decizia a fost luată de către Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) ca urmare a solicitării grupului Fenosa.

Bec-energie electrica-scumpire

Foto: teamodo.com

Astfel, potrivit deciziei pentru un kWh prețul mediu va fi de 1,79 bani față de 1,99 bani/kWh cât a fost până în prezent. Consumatorii conectați la liniile de tensiune medie vor achita un tarif de 1 leu și 60 de bani, iar cei conectați la liniile de tensiune înaltă – 1 leu și 34 de bani pentru un kilowatt oră.

De asemenea, au fost aprobate tarifele de distribuție. Pe liniile de înaltă tensiune tariful va fi de 12 bani/kWh, pe cele de tensiune medie – de 39 de bani/kWh și pe cele de tensiune joasă – de 58 de bani/kWh.

Noile tarife vor intra în vigoare de la 1 iulie 2018.

Totodată, Consiliul de Administrare a ANRE a respins solicitarea Apă-Canal Chișinău de majorare a tarifelor la serviciile de apă și canalizare. Furnizorul de apă a cerut majorarea în medie cu 10,6% a tarifelor pentru apă și servicii de canalizare, inclusiv pentru consumatorii casnici cu 13,5%. Astfel, tariful pentru serviciile de canalizare rămâne cel actual de 10 lei și 69 de bani pentru un metru cub de apă.Categorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.