La Bălți și Cahul se va desfășura Școala de securitate NATO

25 de tineri profesionişti, studenţi şi reprezentanţi ai societăţii civile au absolvit Şcoala de Securitate NATO, ce a avut loc la Chişinău, în perioada 11-13 iunie. La fel, în luna iulie, CID NATO organizează două Şcoli de Securitate NATO la Bălţi şi Cahul.

NATO_OTAN

Foto: nato.md

Timp de trei zile, experții naționali și internaționali, reprezentanții instituțiilor guvernamentale, societății civile și mediului academic, dar și reprezentanți de la Cartierul General NATO, au vorbit participanților Şcolii de Securitate NATO, ediţia 2018, despre conceptele de securitate și apărare, rolul organizațiilor internaționale în asigurarea securității, despre securitatea în spațiul mediatic, precum și despre cooperarea Republicii Moldova cu NATO, notează Radio Moldova.

Potrivit directoarei Centrului de Informare și Documentare NATO, Elena Mârzac, scopul acestei școli este de a ajuta publicul să înțeleagă ce este securitatea, deoarece astfel de teme sunt mai greu perceput. Elena Mârzac a menționat că securitatea Republicii Moldova trebuie privită din perspectiva amenințărilor și riscurilor, iar pentru contracararea acestora, statul trebuie să aibă o strategie națională de lungă durată.

Şcoala de Securitate NATO se va desfășura și în zona de sud și nord a Republicii Moldova, iar cunoștințele acumulate în cadrul cursului să fie utilizate și în activitatea ulterioară a participanților, îşi doresc organizatorii.

Participanții la Şcoala de Securitate NATO, ediţia 2018, au specificat că experiența obținută în cadrul Școlii de Securitate NATO este una foarte utilă, întrucât orizontul de cunoaștere despre contribuția NATO și UE în securitatea națională, despre problemele geostrategice, despre amenințările și riscurile securității naționale, s-au aprofundat.

Proiectul este organizat de Centrul de Informare si Documentare NATO, finanțat de către un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA și cofinanțat de Divizia Diplomație Publică a NATO.



Categorii:Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.