Partid nou pe scena politică din Moldova

Partidul Politic Voința Poporului a fost înregistrat de curând de către Agenția Servicii Publice. Conducerea formațiunii, care numără peste șase mii de membri, afirmă că partidul reprezintă o alternativă a formațiunilor politice din Republica Moldova. Având 24 de organizații teritoriale, partidul își propune să restabilească statul de drept, democrația și să reprezinte voința poporului.

Vointa Poporului

Foto: Elena Covalenco / ipn.md

Într-o conferință de presă la IPN, președintele Partidului Voința Poporului, Ștefan Urîtu, a declarat că, deși au fost mai multe impedimente, înregistrarea s-a produs pe 13 iunie. „Sperăm că odată cu înregistrarea partidului să fie pus un început nou în viața politică a Republicii Moldova și să vină la guvernare o echipă de oameni onești, oameni care vor respecta voința poporului, care vor respecta legislația și onestitatea”, a notat liderul formațiunii.

Comentând evenimentele de actualitate politică, Ștefan Urîtu a spus că tergiversarea procesului de validare a rezultatelor alegerilor locale din Chișinău reprezintă o continuare a fărădelegilor celor care și-au asigurat confortul guvernării și nu acceptă schimbarea. Urîtu, care este fost vicepreședinte al Comisiei Electorale Centrale, a mai spus că acele contestații invocate de către oponenții primarului ales sunt chestiuni care urmau să fie soluționate chiar în ziua votării. Încălcările din ziua alegerilor nu au fost pe măsură să influențeze rezultatul. Acesta a mai spus că, în cazul organele de drept nu vor respecta legislația, formațiunea va face apel la popor.

Liderul noii formațiuni politice s-a referit și la frauda bancară, care, potrivit lui, s-ar părea că este un subiect uitat, însă se vorbește că miliarde se mai fură. În opinia lui Ștefan Urîtu, Procuratura nu-și face treaba în ceea ce ține de investigare a fraudei bancare și tragerea la răspundere a celor vinovați, de aceea partidul care și-a asumat funcționarea acestei instituții trebuie să-și dea demisia.

Fostul vicepreședinte CEC s-a referit și la declarațiile unor demnitari de stat precum că soluționarea conflictului transnistrean înregistrează succese. În opinia lui Ștefan Urîtu, fapte concrete nu sunt vizibile.

În altă ordine de idei, Ion Levința, vicepreședinte al Partidului Voința Poporului, a declarat că formațiunea reprezintă toți cetățenii și este susținută de toate păturile sociale: și de pensionari, și de veterani, și tineri, și de agricultori, și de antreprenori etc. „Toată elita politică este din același aluat. Cei ce au fost și sunt guvernare sunt descendenții, urmașii clanurilor mafiote oligarhice care au capturat țara și continue să fure acest popor. Noi, Partidul Politic Voința Poporului, suntem partidul ce reprezintă toți patrioții cinstiți de pe acest pământ”, a spus Ion Levința.

Congresul de constituire a formațiunii a avut loc la sfârșitul lunii aprilie.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.