Reprezentanți ai partidelor de opoziție despre invalidarea mandatului lui Năstase

Reprezentanții PL, PSRM și PLDM sunt nedumeriți de faptul că instanța de apel Chișinău a menținut hotărârea instanței de fond privind invalidarea scrutinului electoral local, transmite IPN.

Votare_vot_alegeri_urna

Foto: someseanul.ro

Vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, susține că dacă s-ar fi depistat încălcări juridice din partea candidaților la funcția de primar în turul doi, atunci ar fi trebuit să fie organizat turul al treilea cu alți candidați. Potrivit lui, deciziile instanțelor de judecată nu pot fi numite juridice, dar nici politice. „Din păcate această decizie va avea foarte multe repercusiuni pentru Republica Moldova. Mă duce cu gândul la aceasta faptul că nu mai sunt chestiuni politice, ci am trecut într-o eră personală”, a spus Valeriu Munteanu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Juristul PSRM, Fadei Nagacevschi, a menționat că, în situația în care au fost excluși din joc Andrei Năstase și Ion Ceban pentru pretinse încălcări ale legislației electorale, nu exclude că Comisia Electorală Centrală ar putea solicita o explicare a hotărârilor de judecată și ar putea să se organizeze al treilea tur de scrutin cu candidații care au pierdut în turul întâi al localelor.

Vicepreședintele PLDM, Alexandru Bujorean, consideră că Republica Moldova de câteva zile nu mai este o țară cu regim hibrid, ci o țară dictatorială și merge cu pași siguri spre un regim autocrat care, probabil, va duce și la jertfe omenești. Politicianul spune că este cel puțin naiv să se creadă că deciziile se iau în instanța de judecată.

Curtea de Apel Chișinău a menținut hotărârea instanței de nivelul întâi, prin care alegerile locale noi din capitală au fost declarate nevalabile. Decizia a fost pronunțată joi seara, 21 iunie, în timp ce în fața CA, dar și în fața Primăriei, simpatizanții lui Andrei Năstase protestau cerând validarea mandatului primarului ales.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.