Dodon turbă: Coaliția de guvernământ face uz de platformele internaționale

Guvernul Republicii Moldova, controlat de PDM, a comis un nou gest ostil antirusesc, inițiind procedura de votare de ieri de la ONU privind retragerea trupelor străine de pe teritoriul Moldovei. De această părere este președintele Igor Dodon, un aprig promotor al intereselor Moscovei în R. Moldova.

Igor Dodon

Igor Dodon. Foto: epa.eu

„Coaliția de guvernământ face uz de platformele internaționale, încercând să-și consolideze pozițiile politice interne, puternic afectate în preajma alegerilor parlamentare, care vor avea loc în câteva luni. O astfel de PR-campanie a PDM nu va avea nici o semnificație practică”, scrie pro-rusul Dodon pe Facebook.

Potrivit șefului statului, R. Moldova trebuie să-şi consolideze statalitatea, să promoveze o politică externă echilibrată, să insiste pe recunoașterea internațională a statutului său de neutralitate.

„O garanție a statului moldovenesc puternic urmează să o reprezinte soluționarea diferendului transnistrean şi reintegrarea țării. Încetarea operațiunii de pacificare, desfășurată pe teritoriul republicii în conformitate cu acordurile din anul 1992, ea fiind una dintre cele mai reuşite, va fi posibilă doar după ce ambele maluri ale Nistrului vor ajunge la o înţelegere cuprinzătoare cu privire la reglementarea plenară a conflictului.

Deja peste câteva luni, după alegerile parlamentare, în Moldova va fi formată o majoritate parlamentară pro-moldovenească şi un Guvern pro-moldovenesc, care vor promova o politică externă echilibrată, reieșind din interesele naționale, va tinde spre relansarea relațiilor de parteneriat strategic cu Rusia și spre identificarea unui model pentru reglementarea integrală şi definitivă a conflictului, unul care ar satisface atât Chişinăul, cât şi Tiraspolul.

Sunt convins că este o poziţie împărtăşită de majoritatea cetăţenilor ţării noastre”, argumentează pro-rusul Dodon.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.