La Fălești a fost deschis un nou Centru multifuncțional

Cel de-al 13-lea Centru multifuncțional al Agenției Servicii Publice a fost inaugurat ieri la Fălești. Acesta va permite prestarea a o mie de servicii publice conform principiului ghișeului unic, pentru peste 78 mii de locuitori din raion.

Centru multifunctional

Foto: gov.md

Prezent la eveniment, premierul Pavel Filip a menționat că deschiderea centrelor multifuncționale va asigura o calitate mai înaltă a serviciilor publice și modernizarea acestora.

„Sper ca până în anul 2020 să ajungem în situația, când cetățenii în relația lor cu statul vor avea nevoie doar de buletinul de identitate, restul informațiilor se vor regăsi în registrele de stat. Instituțiile care au nevoie de aceste informații nu au decât să le acceseze”, a spus prim-ministrul.

Premierul a înmânat primele două acte eliberate de Centrul multifuncțional Fălești, a vizitat Centrul și a ținut să testeze personal unele proceduri de prestare a serviciilor. Totodată, Pavel Filip a urat mult succes operatorilor care activează în cadrul Centrului: „Dumneavoastră le veți oferi cetățenilor servicii mai bune, de calitate, sunteți interfața statului în comunicarea cu cetățenii”.

Locuitorii raionului Fălești vor fi deserviți de către 17 operatori și vor avea acces la servicii de înregistrare a bunurilor imobile și a drepturilor asupra acestora, de documentare a populației, stare civilă, înregistrare și licențiere a unităților de drept. Fluxul de persoane va fi gestionat cu ajutorul rândului electronic.

În total, în țară vor fi deschise 38 de Centre multifuncționale ale Agenției Servicii Publice, 35 în raioane și trei – în capitală.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.