Protestul de duminică // Poliția a îndemnat manifestanții să protesteze pașnic

Poliția va asigura ordinea publică la protestul preconizat pentru ziua de duminică, 24 iunie, iar Inspectoratul General al Poliției a lansat şi un serviciu special de comunicare între poliţie şi manifestanţi numit „Dialog”.

Politia_politisti

Foto: moldpres.md

Conducerea mai multor subdiviziuni ale Ministerului Afacerilor Interne a ieşit astăzi într-o conferinţă de presă în care a venit cu o serie de recomandări pentru protestatari, dar şi pentru organizatorii protestelor. Reprezentanții poliției au anunţat că pentru o bună desfăşurare a manifestaţiilor, au fost luate măsuri sporite de siguranţă şi au fost amenajate parcări pentru persoanele care vor veni din raioane.

Pentru a evita situaţiile de conflict, responsabilii de la IGP au solicitat protestatarilor să respecte legislaţia şi să nu poarte obiecte interzise.

Totodată, inspectorii din cadrul IGP au anunţat că au pornit o cauză penală pe numele unor persoane suspectate de instigare la violenţă şi dezordine în masă.

Participanţii la protest îşi vor putea lăsa maşinile personale în parcările special amenajate în apropiere de Circ, pe strada Mihai Viteazul și Columna, precum și în fața Academiei de Științe a Moldovei.

De asemenea, autorităţile au anunţat că în timpul protestului, transportul public va fi redirecţionat pe străzile adiacente.

Pentru ziua de duminică, 24 iunie a fost anunţat un protest organizat împotriva deciziei de nevalidare a alegerilor locale noi din capitală.

Moldpres

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.