Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități din Moldova

Ploile torențiale din 22 iunie a.c. au afectat mai multe localități din țară, comunică Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI.

Ploi_pagube

Foto: dse.md

În UTA Găgăuzia, precipitațiile au distrus culturi agricole din orașul Comrat, dar și satele Carbalia, Congazcic și Beșalma. În Comrat au fost afectate 37 ha de vii, 41 ha de livezi, 10 ha de floarea soarelui, dar și 45 ha de porumb. În localitatea Congazcic ploaia a distrus 50 ha de vii, 120 ha de bostănării și 200 ha porumb și floarea soarelui, iar în Beșalma precipitațiile au deteriorat mai multe porțiuni de drum local.

Pagube au fost înregistrate în satele Mileștii Mici și Costești din raionul Ialoveni, dar și în localitatea Susleni din orașul Orhei.

De intervenția pompierilor au avut nevoie proprietarii mai multor gospodării din raionul Hâncești, UTA Găgăuzia dar și munnicipiul Chișinău, unde salvatorii au efectuat lucrări de pomparea apei din subsoluri, dar și din ogrăzi.

Potrivit IGSU, în localitățile afectate de precipitații, lucrează comisiile pentru situații excepționale teritoriale în vederea estimării prejudiciilor materiale.Categorii:Actualitate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.