SUA pregătește un nou ambasador pentru R. Moldova

Administrația Donald Trump își manifestă intenția de a numi un nou ambasador la Chișinău, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul președinției americane. Este vorba despre Derek J. Hogan din Virginia care ar putea să ia locul lui James D. Pettit, ambasador la Chișinău din 2015.

Derek J. Hogan

Derek J. Hogan. Foto: blacknews.ro

Diplomat de profesie din 1997, Derek J. Hogan este, în prezent, secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al Statelor Unite, funcție pe care o deține din 2017.

„Domnul Hogan este unul dintre experții departamentului de stat pentru Europa de Est. El a muncit în cinci turnee în Europa de Est, inclusiv în Rusia. Cea mai recentă misiune a domnului Hogan a fost cea de Chargé d’affaires în Azerbaijan din 2013 până în 2016”, se arată în comunicatul Casei Albe.

Derek J. Hogan a câștigat un premiu B.A. de la Universitatea din Pittsburgh și de la M.P.A. de la Școala de Afaceri Publice și Internaționale Woodrow Wilson de la Universitatea Princeton. Este beneficiar al mai multor premii superioare și meritorii de onoare de la Departamentul de Stat. Diplomatul este vorbitor de limba rusă și spaniolă.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.