La Chişinău are loc astăzi, 24 iunie, un nou protest faţă de decizia de invalidare a scrutinului din capitală. Protestul vine după ce Judecătoria Chişinău, sediul Centru, a invalidat scrutinul, motivând decizia prin faptul că în ziua alegerilor, primarul ales, Andrei Năstase ar fi făcut agitaţie electorală. Ulterior, Curtea de Apel a menţinut hotărârea primei instanţe.

Protest_Chisinau

Foto: privesc.eu

Marți, 19 iunie, Judecătoria Chișinău a emis o Hotărâre prin care nu a fost confirmată legalitatea rezultatelor scrutinului din capitală și nu a fost validat mandatul primarului ales, Andrei Năstase. Decizia a fost contestată de avocatul lui Năstase la Curtea de Apel.

Două zile mai târziu, pe 21 iunie, magistraţii de la Curtea de Apel Chişinău au menţinut în vigoare decizia Judecătoriei Chişinău. În ambele cazuri oamenii au ieșit în stradă în semn de protest.

Luni, 25 iunie, asupra validării mandatului primarului ales al capitalei, Andrei Năstase urmează să se pronunțe magistrații Curții Supreme de Justiție. Ședința este programată pentru ora 15:30, fiind ultima șansă privind validarea scrutinului.

Amintim că, în urma celui de-al doilea tur al alegerilor pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, care s-a desfășurat în data de 3 iunie, Andrei Năstase, candidatul PPDA, a obținut 52,57% dintre sufragiile alegătorilor, iar Ion Ceban – candidatul PSRM, a obținut 47,43% din voturi. Funcția de primar al capitalei a rămas vacantă după ce, la mijlocul lunii februarie a.c., Dorin Chirtoacă și-a dat demisia.

Reclame