O bancă comercială micșorează dobânda la creditul „Prima Casă”

Una dintre principalele instituţii financiare din ţară Moldindconbank (MICB) micșorează dobânda la creditul „Prima Casă”.

Apartamente_cheie

Foto: opiniatimisoarei.ro

Surse din cadrul băncii au relatat pentru agenția Infotag, că prin această decizie, MICB își propunesă diminueze costul total al creditului și să faciliteze accesul la program pentru mai mulți cetățeni ai țării.

„Fiind una dintre principalele instituţii financiare din ţară cu o înaltă responsabilitate socială, Moldindconbank devine prima Bancă care își propune să sprijinedoritorii de ași achiziţionapropria locuinţă prin intermediul programului „Prima Casă”, micşorând de două ori sau cu -1,5% marja de profit, admisibilă în cadrul programului” au comunicat reperezentanții băncii.

Potrivit lor, astfel, procurarea propriei locuințe prin intermediul sucursalelor Moldindconbankdevine cel mai simplu și cel mai avantajos.

„Totodată, ca urmare a prognozelor privind evoluția ratei de refinanțare, se poate ferm de presupus că în viitorulapropiat achiziţionarea locuinţeicu ajutorul creditului „Prima Casă” va deveni și mai accesibilă” au menționat sursele din cadrul MICB.

Potrivit rezultatelor pentru luna aprilie 2018, profitul MICB a constituit 206,04 mil. lei, ceea ce reprezintă al doilea rezultat printre 11 bănci. Activele băncii au ajuns la 15,2 mlrd. lei, iar capitalul – 2,3 mlrd.

În prezent, Moldindconbank este unul din cei mai activi parteneri ai programului Prima Casa și unul din cei mai mari creditori ai economiei și populației Republicii Moldova deţinând un portofoliu de credite decca 6,4 mlrd.lei (20 % cota de piaţă).

Programul „Prima Casa” a fost lansat din data de 26 martie. Beneficiari ai programului „Prima Casă” pot fi toți cetățenii Republicii Moldova cu vârstă de până la 45 de ani, care au un loc de muncă oficial. Suma maximă a creditului – 900 mii lei sau până la 90% din prețul de piață al locuinței. Locuințele trebuie să fie finisate, date în exploatare și înregistrate în Registrul bunurilor imobile al Agenției Servicii Publice. Termenul de rambursare al creditului ipotecar, cu excepția achitării anticipate a acestuia, va fi de până la 25 de ani.Categorii:Fără categorie

Etichete:,

3 răspunsuri

  1. Plahotniuc a capturat bancile, de asta si rata dobinzii e atit de mica. El n-are nevoie de bani, iaca de ce nu jupoaie moldovenii de bani.

    Apreciază

  2. Deja mai bine , nu doar scadere la rate, dar si siguranta din partea statului persista

    Apreciază

  3. Cu mult mai avantajos pentru tinerile famili.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.