CEC se va întruni vineri pentru a se pronunța asupra invalidării alegerilor locale noi din Chișinău

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că va luat act de hotărârea Judecătoriei Chişinău din 19 iunie, care a devenit irevocabilă prin încheierea Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) din 25 iunie, prin care nu s-a confirmat legalitatea alegerilor locale noi pentru funcţia de primar general al Chişinăului.

CEC

Foto: moldpres.md

Potrivit unui comunicat emis de CEC, şedinţa nu poate fi convocată mai devreme din motiv că „o parte din membrii CEC se află în deplasări de serviciu iar alții sunt în concediu ordinar”.

Ieri, magistrații CSJ au menținut decizia Curții de Apel și au declarat alegerile locale noi din capitală ca fiind ilegale și nule. Decizia CSJ este irevocabilă. Toate şedinţele de judecată desfăşurate la acest subiect, au avut loc pe fundalul protestelor organizate de susţinătorii lui Andrei Năstase, candidatul care a acumulat cel mai mare număr de voturi în turul doi de scrutin.

Alegerile locale s-au desfășurat în două tururi, la 20 mai și 3 iunie. În urma turului doi, Andrei Năstase a acumulat 52,08% din voturile chișinăuienilor, iar contracandidatul său Ion Ceban 47,43%.

Potrivit legislaţiei în vigoare, în anul curent nu mai pot fi organizate alegeri locale noi, astfel capitala va fi condusă de un primar interimar. În prezent, la conducerea primăriei se află viceprimarul Ruslan Codreanu.

Alegerile planificate pentru funcția de primar al municipiului Chișinău urmează să fie organizate în vara anului viitor.Categorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.