Declarație: Dacă Orban este rău, Macron este de 15 ori mai rău

Ministrul de interne italian Matteo Salvini a declarat luni că dacă premierul ungar Viktor Orban este „rău”, pentru că refuză să primească refugiaţi, preşedintele francez Emmanuel Macron este „de 15 ori mai rău”, informează AFP.

kjbbk

Matteo Salvini. Foto: ilpopulista.it

„Dacă Orban este rău, atunci Macron este de 15 ori mai rău”, a declarat Salvini într-o conferinţă de presă la Roma, susţinută după o scurtă vizită efectuată în cursul zilei în Libia.

„Atunci când UE îşi va demonstra voinţa de a-şi proteja frontierele externe prin mijloace concrete, ne vom putea gândi la relocări interne în cadrul UE”, a declarat Salvini.

„Mi s-a spus că Orban, care pentru numeroase media este inamicul nr.1, nu îşi îndeplineşte obligaţiile de relocare pentru 300 de persoane, ceea ce înseamnă că Italia ar fi trebuit să transfere în Ungaria 300 de persoane. Dar Franţa bunului Macron nu îşi respectă aceste obligaţii faţă de 9.000 de persoane. Deci, dacă Orban este rău, Macron este de 15 ori mai rău”, a spus el.

„Macron şi Merkel sunt coerenţi şi demonstrează că Europa are un sens”, a spus el în continuare, reiterând opoziţia Italiei faţă de crearea de centre de primire a migranţilor pe teritoriul italian.

„Nu înţelegem de ce doar Libia şi Italia trebuie să achite costurile economice şi sociale ale imigraţiei?”, s-a întrebat Salvini.

Ministru de interne şi lider al Ligii, formaţiune de extrema dreaptă din componenţa guvernului populist din Italia, care şi-a început mandatul la 1 iunie, Matteo Salvini şi-a înmulţit declaraţiile provocatoare, unele de-a dreptul scandaloase, pentru a-şi susţine politica.

AgerpresCategorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.