SUA încurajează Moldova să continue parcursul dezvoltării după modelul occidental

În marja vizitei de lucru la Washington, prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu președintele Comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanţilor a Congresului american, Edward Royce.

Filip_SUA

Foto: gov.md

În cadrul dialogului, premierul a reconfirmat angajamentul Republicii Moldova pentru continuarea parteneriatului strategic moldo-american, inclusiv pe dimensiunea diplomaţiei interparlamentare.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii concentrat pe situaţia din vecinătatea Republicii Moldova şi au evaluat oportunităţile de cooperare bilaterală pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii în regiune. În context, premierul a apreciat importanţa Rezoluţiei inclusă pe agenda Camerei Reprezentanţilor, prin care Congresul SUA susține Republica Moldova, Ucraina și Georgia în efortul de asigurare a integrității teritoriale și a suveranității politice.

Părțile s-au referit și la relațiile moldo-ruse și eforturile de combatere a propagandei rusești pe teritoriul Republicii Moldova.

Discuțiile au vizat și amplul proces de reforme derulat în țara noastră. Partea americană a încurajat Executivul să continue implementarea agendei de reforme, pentru fortificarea parcursului dezvoltării Republicii Moldova după modelul occidental, inclusiv pe dimensiunea combaterii corupției și a respectării statului de drept.

De asemenea, congresmanul a exprimat deschidere pentru o interacţiune cât mai dinamică între companiile americane şi cele moldovenești, insistând în acest context asupra importanţei asigurării unui cadru legislativ eficient pentru favorizarea investițiilor și pentru diversificarea relațiilor economice bilaterale.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.