Transportatorii moldoveni care merg în Bulgaria vor putea tranzita România fără autorizații speciale

Transportatorii moldoveni care merg în Bulgaria vor putea tranzita România fără a avea nevoie de autorizații speciale. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisie mixte moldo-române, care s-a desfășurat în perioada 26-27 iunie, la București.

transport_marfuri

Foto: atimespeed.com

Delegaţia Republicii Moldova este condusă de Secretarul de Stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii (MEI), Serghei Bucataru, iar delegaţia României – de directorul Direcţiei Transport Rutier din cadrul Ministerului Transporturilor, Corneliu-Ioan Dimitriu, se menţionează într-un comunicat al MEI.

Potrivit secretarului de stat, Comisia mixtă analizează modul în care se desfășoară transportul rutier internațional și dificultățile care au apărut în cooperarea dintre părți. De asemenea, membrii Comisiei au ca scop identificarea soluțiilor pentru rezolvarea acestor dificultăți, în interesul operatorilor de transport din România și Republica Moldova.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse mai multe subiecte cu privire la transportul rutier de marfă şi transportul de persoane, printre care problema taxelor pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova, care a fost introdusă pe teritoriul Republicii Moldova din februarie 2018, reglementarea serviciilor de transport rutier de marfă dintre Romania şi Republica Moldova, timpul îndelungat al staționării camioanelor la punctele de trecere a frontierei de stat, precum și autorizarea serviciilor regulate de transport persoane.

Reclame


Categorii:Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.